Problematika zamestnávania cudzincov v Českej a Slovenskej republike - Durcová, Katarína (2024)
Medzinárodné spoločnosti a cudzinci sú neodmysliteľnou súčasťou pracovného trhu v Českej a Slovenskej republike, ktorý sa každým rokom rozvíja. Téma zamestnávania cudzincov, ktorá je predmetom tejto bakalárskej práce, je teda nadmieru dôležitá a je potrebné sa ňou zaoberať. Česká a Slovenská republika síce boli a stále sú si podobné, ale už niekoľko desaťročí sa vyvíjajú samostatne. Pracovnoprávna legislatíva a rôzne postupy či povinnosti sa teda medzi Českou a Slovenskou republikou môžu líšiť. Cieľom tejto bakalárskej práce je poznať problematiku, postupy a situáciu zamestnávania cudzincov v oboch krajinách. Následne je táto problematika porovnaná a prípadné zistené rozdiely medzi týmito dvoma krajinami sú zhrnuté na konci práce.