Problematika zamestnávania cudzincov v Českej a Slovenskej republike - Durcová, Katarína; Levý, Jan; Kačírková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Medzinárodné spoločnosti a cudzinci sú neodmysliteľnou súčasťou pracovného trhu v Českej a Slovenskej republike, ktorý sa každým rokom rozvíja. Téma zamestnávania cudzincov, ktorá je predmetom tejto bakalárskej práce, je teda nadmieru dôležitá a je potrebné sa ňou zaoberať. Česká a Slovenská republika síce boli a stále sú si podobné, ale už niekoľko desaťročí sa vyvíjajú samostatne. Pracovnoprávna legislatíva a rôzne postupy či povinnosti sa teda medzi Českou a Slovenskou republikou môžu líšiť. Cieľom tejto bakalárskej práce je poznať problematiku, postupy a situáciu zamestnávania cudzincov v oboch krajinách. Následne je táto problematika porovnaná a prípadné zistené rozdiely medzi týmito dvoma krajinami sú zhrnuté na konci práce.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses