Učení v neziskových organizacích - specifika a rozhodující faktory úspěšnosti (případová studie) - Klímová, Vendula; Míková, Irena; Billík, Dennis; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Práce se zabývá firemním vzděláváním v neziskových organizacích. Rozvíjí témata systematického vzdělávání, rozvoje, podpory a specifických znaků vzdělávání dobro-volníků. Pomocí kvalitativního výzkumu, rozhovory se zástupci organizace a pozoro-vání tato případové studie zkoumá vzdělávání v konkrétní neziskové organizaci, Sdru-žení turistických a tábornických oddílů, z.s. Sleduje systém vzdělávání dobrovolníků působících v organizaci, pomocí SWOT analýzy identifikuje silné a slabé stránky. V neposlední řadě vymezuje příležitosti k dalšímu rozvoji firemního vzdělávání v organizaci na základě relevantních poznatků z rešerše literatury. Výsledky výzkumu mimo jiné odhalily, že do řízení vzdělávání v organizaci je třeba zařadit systematické vzdělávání, evaluaci vzdělávacích akcí a potřeb.
Vedoucí práce: Irena Míková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses