Obmedzenie medzinárodného obchodu ako sankcia za porušenie medzinárodného práva : USA a Kuba - Ovečková, Emma (2024)
Bakalárska práca skúma dopady amerických sankcií voči Kube za posledných 50 rokov. Cieľom práce je analyzovať, ako tieto sankcie ovplyvnili kubánsku ekonomiku, obyvateľstvo a aj medzinárodné vzťahy. Hlavnou metódou výskumu je prípadová štúdia, ktorá analyzuje dopady sankcií z troch rôznych hladísk. Práca kombinuje analýzu právnych dokumentov, ekonomických údajov a diplomatických rozhodnutí a vyhlásení s cieľom poskytnúť ucelený pohľad na jednu z najtrvalejších a najkontroverznejších tém v oblasti medzinárodných sankcií.