Obmedzenie medzinárodného obchodu ako sankcia za porušenie medzinárodného práva : USA a Kuba - Ovečková, Emma; Eberle, Jakub; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalárska práca skúma dopady amerických sankcií voči Kube za posledných 50 rokov. Cieľom práce je analyzovať, ako tieto sankcie ovplyvnili kubánsku ekonomiku, obyvateľstvo a aj medzinárodné vzťahy. Hlavnou metódou výskumu je prípadová štúdia, ktorá analyzuje dopady sankcií z troch rôznych hladísk. Práca kombinuje analýzu právnych dokumentov, ekonomických údajov a diplomatických rozhodnutí a vyhlásení s cieľom poskytnúť ucelený pohľad na jednu z najtrvalejších a najkontroverznejších tém v oblasti medzinárodných sankcií.
Vedoucí práce: Jakub Eberle
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses