Eleanor Rooseveltová a její vliv na politiku Franklina D. Roosevelta. - Kalinová, Gabriela (2024)
Tato práce zkoumá vliv První americké dámy Eleanor Rooseveltové na politiku jejího manžela a amerického prezidenta Franklina Delano Roosevelta. Cílem této práce je zjistit, v jakých situacích Eleanor Franklina ovlivnila a jaká rozhodnutí kvůli ní učinil. Práce se bude zabývat výzkumnou otázkou, jaký měla Eleanor Rooseveltová vliv na politiku Franklina D. Roosevelta. K zodpovězení výzkumné otázky a naplnění cílů je využita metoda historické analýzy případové studie skrze zkoumání biografií, historických odborných dokumentů, životopisů a dopisů. Provedeným výzkumem byly zjištěné a popsané přesně situace, ve kterých měla Eleanor vliv na Franklina a které dokazují rozsah jejího vlivu na něj. Z práce vyplívá, že Eleanor měla vliv na politiku Franklina a díky její pomoci byl významným politikem a prezidentem s nejdelším funkčním obdobím historie Ameriky. Díky Eleanor měl velký pozitivní dosah na práva menšin a spolu změnili život nespočetně lidem.