Faktory ovplyvňujúce online second-hand nakupovanie - Cibere, Adam (2024)
Táto bakalárska práca skúma faktory ovplyvňujúce online nakupovanie z druhej ruky so zameraním na vnímanie udržateľnosti, motiváciu, postoje a sociodemografické charakteristiky. Výskum analyzuje teoretické poznatky z odborných článkov a testuje hypotézy pomocou viacnásobnej lineárnej regresie, jednoduchej lineárnej regresie a jednofaktorovej ANOVA na údajoch získaných prostredníctvom dotazníka s Likertovou škálou. Zistenia poskytujú pohľad na faktory, ktoré formujú správanie pri online nákupoch z druhej ruky, a ponúkajú implikácie pre podporu udržateľnej spotreby módy.