Specifika a problémy současného čínského realitního trhu na příkladu společnosti Country Garden - Vlček, Martin; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Abdallah, Kareem Issam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na čínský realitní sektor, především na jeho současné problémy. Stručně je shrnut vývoj sektoru po vytvoření realitního trhu v Číně v 90. letech 20. století až po současný stav. Jsou zde přiblíženy problémy, kterým čínský realitní sektor čelí v důsledku kombinace demografických a finančních a politických tlaků. Po teoretické části, která představila problémy čínský realitního sektoru jako celku, následuje případová studie. Případová studie je zaměřena na společnost Country Garden, která si získala celosvětovou pozornost poté, co v říjnu 2023 nebyla schopna splatit úrokové platby z offshorových dluhopisů. V případové studii je nejdříve představena společnost Country Garden. Následuje formulace tří výzkumných otázek týkajících se vývoje rozmístění projektů developerských projektů, plnění politiky tak zvaných Tří červených linií a srovnání průměrné úrokové míry na půjčky placené Country Garden ve srovnání se státem vlastněnými společnostmi.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses