Zákulisí olympijských her z pohledu pořadatelského státu - Žižková, Eva; Kočí, Kateřina; Hennlichová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem této bakalářské práce na téma "Zákulisí olympijských her z pohledu pořadatelského státu" je nalézt vztah aktivit sportovní diplomacie na poli olympijských her na tvorbu image pořadatelského města či státu. Pro zodpovězení z tohoto vztahu vycházející výzkumné otázky „Jakou roli hraje medializace olympijských her, tj. významného nástroje sportovní diplomacie, ve vztahu k vytvoření image státu?“ byl kladen důraz především na analýzu medializace jednotlivých události olympijských her, které napomohly formovat image daného pořadatelského města. Výzkum byl omezen na tři konkrétní případy olympijských her, a to olympijské hry uskutečněné v pořadatelských městech Rio de Janeiro, Beijing a Londýn. Po zpracování potřebných dat a analýze určitých mediálních článku poskytl výstup práce odpověď na otázku tvorby image na základě medializace událostí a aktivit spojených s disciplínou sportovní diplomacie v prostředí olympijských her.
Vedoucí práce: Kateřina Kočí
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses