Medzinárodný zápis ochranných známok v Európskej únii - Ondrová, Kristína (2024)
Táto bakalárka práca sa venuje možnostiam registrácie ochranných známok v rámci Európskej únie. Cieľom práce je zistiť, aké sú možnosti ochrany označenia výrobkov a služieb prostredníctvom zápisu ochrannej známky podnikateľov podnikajúcich na území Európskej únie a zhodnotiť, aký z identifikovaných spôsobov ochrany je pre podnikateľov v závislosti od stanovených kritérií najvhodnejší. Teoretická časť práce sa venuje definícii, druhom a funkciám ochranných známok, ako i právam z nich vyplývajúcich. Ďalej je v tejto časti obsiahnutá analýza a deskripcia právnych prameňov. Praktická časť práce sa zameriava na postupný popis procesu registrácie ochranných známok na každej z úrovní, s následným využitím prípadovej štúdie hypotetického prihlasovateľa ochrannej známky.