Medzinárodný zápis ochranných známok v Európskej únii - Ondrová, Kristína; Votava, Tomáš; Boháček, Martin, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Táto bakalárka práca sa venuje možnostiam registrácie ochranných známok v rámci Európskej únie. Cieľom práce je zistiť, aké sú možnosti ochrany označenia výrobkov a služieb prostredníctvom zápisu ochrannej známky podnikateľov podnikajúcich na území Európskej únie a zhodnotiť, aký z identifikovaných spôsobov ochrany je pre podnikateľov v závislosti od stanovených kritérií najvhodnejší. Teoretická časť práce sa venuje definícii, druhom a funkciám ochranných známok, ako i právam z nich vyplývajúcich. Ďalej je v tejto časti obsiahnutá analýza a deskripcia právnych prameňov. Praktická časť práce sa zameriava na postupný popis procesu registrácie ochranných známok na každej z úrovní, s následným využitím prípadovej štúdie hypotetického prihlasovateľa ochrannej známky.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses