Tak zase za rok? : Faktory ovlivňující angažovanost u sezónních pracovníků - Jančurová, Šárka (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou angažovanosti sezónních pracovníků. Cílem práce je prověřit vliv vybraných faktorů (přátelství, smysluplnost práce, podpora vedení, příležitosti k růstu, kompenzace) na angažovanost u sezónních pracovníků působících na letních táborech. Za účelem zjištění potřebných dat byl použit kvantitativní výzkum, přesněji metoda dotazníkového šetření na účastnících letního tábora (n=286). Pro zpracování dat byla použita deskriptivní statistika, Cronbachovo alfa, korelační matice, a nakonec analýza lineární regrese. Výsledky lineární regrese naznačují, že faktory smysluplnost práce a podpora vedení prokázaly signifikantní vztah k angažovanosti. Na rozdíl od toho faktory přátelství, příležitosti k růstu a kompenzace neprokázaly žádný významný vliv na angažovanost.