Nové formy zaměstnávání občanů Ukrajiny v ČR - Román, Vláda; Kačírková, Eliška; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje komplexnímu zkoumání nových a aktuálních forem pobytových oprávnění, které umožňují občanům Ukrajiny legálně pobývat a pracovat na území České republiky vzhledem k jejich masovému přesídlení v důsledku invazi ruských vojsk na značnou část teritoria Ukrajiny. Jedná se především o dočasnou ochranou a vízum za účelem strpění – nové formy pobytových oprávnění, ke kterým ukrajinští občané dosud neměli přístup. Cílem práce je zhodnotit právní aspekty týkající se procesů získání víza strpění nebo dočasné ochrany pomocí analýzy a prostřednictvím jejich srovnání se zaměstnaneckou kartou, a také identifikovat potenciální komplikace či výhody spojené s držením těchto duálních druhů pobytu jak z perspektivy zaměstnance, tak i zaměstnavatele.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses