Vliv vybraných faktorů osobního a partnerského života na pracovní angažovanost - Frejlachová, Daniela; Král, Pavel; Hanousek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá vybranými mimopracovními faktory pracovní angažovanosti, jimiž jsou finanční obavy, spokojenost ve vztahu a pracovní angažovanost partnera. Cílem práce bylo definovat vztah těchto proměnných za pomoci vzorku partnerů zaměstnaných v Jihočeském kraji, z nichž alespoň jeden pracoval na manažerské pozici. K přenosu pracovní angažovanosti mezi partnery měla pomoci míra empatie jedince. Po vyhodnocení dat z prvního dotazníkového šetření bylo zjištěno, že odpověď partnera není vyžadována, a proto bylo spuštěno druhé dotazníkové šetření, tentokrát s oslovením respondentů skrz sociální síť LinkedIn. Z těchto dat bylo za pomoci regresní analýzy zjištěno, že pracovní angažovanost je silně pozitivně ovlivněna pracovní angažovaností partnera a také spokojeností ve vztahu. Empatie ovšem samotný přenos pracovní angažovanosti mezi partnery nepodporovala podobně jako finanční obavy, které již podle předchozích výzkumů pracovní angažovanost snižují.
Vedoucí práce: Pavel Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses