Právo podílet se na řízení společnosti u akciových společností - Teplá, Simona (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá právní úpravou práva podílet se na řízení společnosti u akciových společností v České republice. Cílem této bakalářské práce je uvést právní úpravu práva podílet se na řízení společnosti u akciových společností a zároveň vyzkoumat, zejména použitím komparativní analýzy, jak se tento právní rámec upravuje a liší ve stanovách deseti rozdílných společnostech.