Právní úprava založení společnosti s ručením omezeným ve Španělském království - Láník, Filip; Levý, Jan; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Založení obchodní korporace, skrze kterou osoba vykonává svou podnikatelskou činnost, bývá bez předchozích znalostí složitým úkonem, jehož náročnost se násobí, pokud k tomu musí podnikatel počítat se specifiky cizí právní úpravy. I přesto může Španělsko spoustu českých podnikatelů lákat. Se záměrem zlepšit úroveň informovanosti zájemců o podnikání ve Španělském království tak vzniká tato bakalářská práce, jež si klade za cíl důkladně poznat a zhodnotit španělskou právní úpravu založení společnosti s ručením omezeným, nejvyužívanější právní formy podnikání, a čtenáře systematicky provádí formálními postupy, které mohou zakladatelé očekávat. K dosažení zmíněného cíle je práce strukturována do pěti kapitol. Úvodní z nich se zaměřuje na koncept společnosti s ručením omezeným, popisuje její vývoj a nabízí teoretický úvod do její právní úpravy v kontextu španělského právního řádu. Druhá kapitola obecně shrnuje proces založení společnosti s ručením omezeným ve Španělském království a otevírá témata, na která navazují tři zbývající kapitoly. Z nich každá chronologicky popisuje jednu z fází založení, zakončenou podpisem zakladatelského dokumentu, respektive zápisem do obchodního rejstříku, který předpokládá plnohodnotný vznik španělské společnosti s ručením omezeným. Prostřední z kapitol popisuje definovanou obchodní společnost v přechodné fázi mezi jejím vznikem a získáním právní osobnosti dané formy.
Vedoucí práce: Jan Levý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses