Ekonomický růst v Číně a proměna vnitřní a zahraniční politiky - Šubrt, Richard; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato diplomová práce se zabývá Proměnou čínské vnitřní zahraniční politiky v reakci na poslední, a do jisté míry negativní, vývoj čínské ekonomiky. Cílem práce bylo představit možný scénář směřování Číny jakožto aktéra na poli mezinárodních vztahů na základě prací ustanoveným vzorcem chování, který vychází z historické analýzy vybraných vrcholových mocností. Scénář byl sestaven na základě kvantitativních ekonomických dat spolu s kvalifikovanými odhady čínské kapacity pro použití donucovacích prostředků v kombinaci s analýzou vývoje směřování čínské zahraniční politiky a výše uvedeného vzorce chování vrcholových mocností. Navýše scénáře pro vývoj zahraniční politiky práce v rámci sekundárního cíle rozebrala politiku vnitřní a vysvětlila vztah mezi těmito dvěma politikami.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses