Dopady greenwashingu na spotřebitelské chování v oblasti udržitelnosti - Nosková, Eliška; Houska, Daniel; Brandejský, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku greenwashingu jako nekalé obchodní praktiky zaměřené na spotřebitele v oblasti udržitelnosti. Práce zkoumá dopady greenwashingu na chování spotřebitelů, zejména na jejich důvěru, nákupní rozhodování a věrnost značce. Zároveň navrhuje možná doporučení pro účinné odhalování greenwashingu a propagaci autentické udržitelnosti prostřednictvím nových vzdělávacích technik. Výzkum zahrnoval dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory, přičemž oba byly zaměřeny na zájem respondentů o environmentální problematiku a vliv greenwashingu na jejich nákupní chování v oblasti udržitelnosti. Výsledky naznačují, že informovanost spotřebitelů a regulace mohou hrát klíčovou roli v boji proti greenwashingu a při podpoře autentické udržitelnosti.
Vedoucí práce: Daniel Houska
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses