Marketingová komunikace leteckých společností na sociálních sítích - Dvořáková, Lucie; Janeček, Petr; Kühr, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití sociálních sítí v marketingové komunikaci leteckých společností. Konkrétně se zabývá poměrně novou, rychle rostoucí sociální sítí TikTok a jejím potenciálem pro odvětví letecké dopravy. Hlavním cílem této práce je vytvořit návrh využití TikToku pro českou leteckou společnost Smartwings, která v tuto chvíli nedisponuje aktivním účtem. Práce se nejprve zaměřuje na teoretický základ online marketingu, marketingového mixu a sociálních sítí a identifikuje strategické přístupy pro efektivní využití této platformy. Dále pak práce analyzuje využití TikToku vybranými leteckými společnostmi a srovnává je metodou konkurenčního benchmarkingu. Finální část práce navrhuje konkrétní kroky pro správu úspěšného tiktokového profilu, včetně obsahové strategie, komunikace, harmonogramu, či rozpočtu. Výzkum naznačuje, že i přes dominantní mladší uživatelskou základnu TikToku, je pro letecké společnosti výhodné se na tuto platformu připojit pro získání nových zákazníků a posílení povědomí o značce. Práce ukazuje, že TikTok má pro letecké společnosti jako Smartwings značný potenciál a díky specifičnosti této sociální sítě je možné dosáhnout úspěchu napříč různými cílovými skupinami prostřednictvím autentického obsahu a zapojení se do aktuálních trendů.
Vedoucí práce: Petr Janeček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses