Mezigenerační srovnání udržitelného nákupního chování českých spotřebitelů - Fridrichová, Helena (2024)
Tato diplomová práce se zabývá mezigeneračním srovnáním udržitelného nákupního chování a zkoumá vliv environmentálního zájmu, ekologického občanství a vnímané efektivity spotřebitele na udržitelné nákupní chování. Dále také zkoumá vliv angažovanosti na vztah mezi ekologickým občanstvím a udržitelným nákupním rozhodováním. Pro praktickou část byl zvolen kvantitativní výzkum a výsledky provedeného dotazníkového šetření ukázaly vliv zkoumaných proměnných na udržitelné nákupní chování.