"Sociální hospitalizace" jako finanční břemeno zdravotního systému - Čiháková, Kateřina; Pažitný, Peter, 1976-; Kandilaki, Daniela, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Tématem předkládané práce je problematika návaznosti zdravotní a sociální péče při hospitalizaci pacienta a při jejím ukončování. V provozu zdravotnických zařízení dochází z různých důvodů k překročení doby hospitalizace nad dobu nutnou pro samotný léčebný proces, které lze kategorizovat jako sociální hospitalizace. V první části práce je provedena rešerše pro oblast péče o seniory, organizace zdravotních a sociálních služeb v České republice, doplněna o integrovanou péči a srovnání se zahraničím. Na teoretická východiska navazuje kombinovaný výzkum z oblasti zdravotnictví, který zahrnuje rozhovory se zaměstnanci zdravotnického zařízení a kvantitativní analýzu vlivu sociálních faktorů na délku hospitalizace a využívání zdravotnických zdrojů. Cílem práce je identifikovat charakteristiky sociálních hospitalizací a navrhnout opatření ke zlepšení návaznosti zdravotní a sociální péče.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses