Faktory ovlivňujiící volbu destinace zahraničních studentů při výběru země studia - Shymko, Sofiia; Semenenko, Vadim; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňujícími volbu destinace zahraničních studentů při výběru země pro studium. Cílem této práce je identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují rozhodnutí uchazečů ze Střední Asie o studium na vysoké škole v České republice. Práce je složena z teoretické a výzkumné části. Teoretická část představuje přehled literatury, která vysvětluje klíčové pojmy, popisuje předchozí výzkumy a představuje různé modely týkající se volby země studia mezi zahraničními studenty. K dosažení cíle je použito dotazníkové šetření, po kterém následuje analýza získaných dat a identifikace všech klíčových faktorů, které ovlivňují rozhodnutí středoasijských studentů studovat v České republice. Tato bakalářská práce přispěje k hlubšímu pochopení celkového rozhodovacího procesu studentů ze Střední Asie o studiu v České republice. Je také potenciálně užitečná pro různé organizace, které se zabývají zahraničními studenty a vzděláváním v České republice.
Vedoucí práce: Vadim Semenenko
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses