Implementace CSR aktivit ve vybrané obchodní korporaci - Halounková, Barbora (2024)
Předkládaná kvalifikační práce je zaměřena na problematiku společenské odpovědnosti organizací (dále také jen „CSR“) a její aplikaci na vybranou obchodní korporaci. První kapitola diplomové práce je teoretickým východiskem pro kapitoly následující a slouží k objasnění pojmu společenská odpovědnost, jejích základních principů a pilířů. Tato část dále pojednává o zainteresovaných skupinách a jejich členění, přístupech kritiků společenské odpovědnosti a také metodách, trendech a způsobech měření CSR reportování. Zmíněna je dále problematika Environmental, Social, and Governance (ESG) a cíle udržitelného rozvoje. Druhá kapitola diplomové práce slouží k představení CSR strategie vybrané obchodní korporace, třetí poté k popisu implementovaných společensky odpovědných aktivit v hlavních konkurenčních společnostech. Závěrem je zhodnocen přístup vybrané obchodní korporace k CSR a jsou uvedeny vlastní návrhy na její vylepšení. Hlavním cílem diplomové práce je přiblížení problematiky společenské odpovědnosti organizací, znázornění přístupu vybrané obchodní korporace k této problematice, porovnání se zvolenými konkurenty a následné kritické zhodnocení a navržení vlastních souvisejících doporučení.