Implementace CSR aktivit ve vybrané obchodní korporaci - Halounková, Barbora; Andreisová, Lucie; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Předkládaná kvalifikační práce je zaměřena na problematiku společenské odpovědnosti organizací (dále také jen „CSR“) a její aplikaci na vybranou obchodní korporaci. První kapitola diplomové práce je teoretickým východiskem pro kapitoly následující a slouží k objasnění pojmu společenská odpovědnost, jejích základních principů a pilířů. Tato část dále pojednává o zainteresovaných skupinách a jejich členění, přístupech kritiků společenské odpovědnosti a také metodách, trendech a způsobech měření CSR reportování. Zmíněna je dále problematika Environmental, Social, and Governance (ESG) a cíle udržitelného rozvoje. Druhá kapitola diplomové práce slouží k představení CSR strategie vybrané obchodní korporace, třetí poté k popisu implementovaných společensky odpovědných aktivit v hlavních konkurenčních společnostech. Závěrem je zhodnocen přístup vybrané obchodní korporace k CSR a jsou uvedeny vlastní návrhy na její vylepšení. Hlavním cílem diplomové práce je přiblížení problematiky společenské odpovědnosti organizací, znázornění přístupu vybrané obchodní korporace k této problematice, porovnání se zvolenými konkurenty a následné kritické zhodnocení a navržení vlastních souvisejících doporučení.
Vedoucí práce: Lucie Andreisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses