Využití umělé inteligence k analýze rentgenových snímků v nemocničních zařízeních České republiky - Hubálek, Radek (2024)
Bakalářská práce se zabývá uplatněním umělé inteligence při analýze rentgenových snímků v českém zdravotnictví. Cílem práce je posoudit aktuální stav implementace umělé inteligence ve veřejných a soukromých nemocničních zařízení a identifikovat možné přínosy této technologie. Pro dosažení cíle práce byly formulovány tři výzkumné otázky, na něž odpovídá dotazníkové šetření. Výsledky dotazníkového šetření poskytují přehled o současném stavu analýzy rentgenových snímků v nemocničních zařízeních a zároveň identifikují klady a zápory využívání umělé inteligence z pohledu vedení zdravotnických zařízení. Přínos bakalářské práce je zejména pro nemocniční zařízení, která přemýšlí nad implementací umělé inteligence k analýze RTG snímků.