Současné trendy sportovní diplomacie států Rady Perského zálivu - Schýbalová, Lucie; Peterková, Jana, 1971-; Kočí, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Práce se věnuje problematice sportovní diplomacie a konkrétně je zaměřená na sportovní diplomacii Rady Perského zálivu, kterou tvoří šest států nacházející se na Arabském poloostrově – Bahrajn, Katar, Kuvajt, Omán, Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty. Cílem bakalářské práce je identifikovat nástroje a cíle sportovní diplomacie, které používají státy Rady Perského zálivu a pomocí případové studie na příkladu Kataru, představit současné trendy sportovní diplomacie, které charakterizují daný region. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je představena sportovní diplomacie v obecné rovině. Nejprve je vymezen pojem sportovní diplomacie a následně jsou charakterizovány její cíle, aktéři a nástroje. Druhá kapitola se zaměřuje přímo na státy Rady Perského zálivu. V druhé kapitole je nejprve představen region Perského zálivu a jsou představeny i obecné cíle sportovní diplomacie daného regionu. V druhé kapitole je také charakterizována sportovní diplomacie jednotlivých států kromě Kataru. Poslední kapitola se věnuje konkrétně sportovní diplomacii Kataru, v jejímž rámci se kapitola podrobně věnuje nástrojům a cílům sportovní diplomacie Kataru a rozebírá způsob, jakým stát ve sportovní diplomacii působí.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia a diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses