Speciální pojištění v rámci cestovního pojištění - Bossanyi, Daniel (2024)
Požadavky klientů v cestovním pojištění stále narůstají a leckdy překračují standardní rámce nabízených pojistných produktů. Diplomová práce je zaměřena na srovnání ještě pojistitelných a nepojistitelných rizik v rámci českého cestovního pojistného trhu a následně na pojišťování nadstandardních rizik v rámci toho pojištění. Diplomová práce je rozdělena na tři části. V první části je analyzován český trh cestovního pojištění a jeho vývoj. V druhé části jsou analyzované nejdůležitější pojišťovny trhu s cestovním pojištěním a jejich nejlepší nabízené produkty. Následně ve třetí části je rozebráno speciální pojištění v rámci úpisu nadstandardních rizik v rámci českého trhu.