Hedging kurzového rizika v obchodnom podniku - Gažík, Denis; Zezula, Jakub; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Diplomová práca je zameraná na skúmanie kurzového rizika vo vybranej obchodnej spoločnosti. Cieľom práce je zhodnotiť dopady kurzového rizika na firmu, zhodnotiť možnosti hedging-u kurzového rizika vo firme a navrhnúť možnosti k zníženiu kurzového rizika. Práca je rozdelená do troch kapitol. V prvej kapitole sa zaoberá definíciou rizika, rozdelením rizík a spôsobmi, akými je možné riziko znížiť. Druhá kapitola je venovaná externým metódam zaistenia proti kurzovému riziku. Posledná časť je praktická a môžem sa považovať za najdôležitejšiu časť celej práce. V tejto časti je analyzovaná finančná pozícia firmy, ktorá nie je zaistená proti kurzovému riziku. Následne je firma analyzovaná, ako by vyzerala finančná situácia pri teoretickom zaistení sa. Poslednou časťou tretej kapitoly sú návrhy pre firmu, ako by sa mohla zaistiť, ak by sa rozhodla znížiť kurzové riziko.
Vedoucí práce: Jakub Zezula
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses