Daňové úlevy v ČR - Rygerová, Michaela (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou daňových úlev v České republice. Cílem této práce je zhodnocení vývoje daňových úlev v letech 2013-2020 v České republice, definice daňových úlev a rozdělení podle formy a účelu. Práce shrnuje roční výkazy Ministerstva financí a doplňuje je o souvislosti z daňových statistik a Českého statistického úřadu. Všechny sledované daňové úlevy niminálně rostly během let velice stabilně až na výkyvy v roce 2018. Podíl daňových úlev na celkově vybrané částce na dani se po celé sledované období pohyboval okolo 74 % a podíl daňových úlev na HDP se pohyboval kolem 10 %.