Role odborů v pracovněprávních vztazích - Pecková, Magda; Kačírková, Eliška; Andreisová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2024)
Cílem diplomové práce je zhodnotit působení vybrané odborové organizace, konkrétně Odborového sdružení železničářů (OSŽ), u společnosti České dráhy, a.s. Zkoumána přitom byla celá řada faktorů, ať už se jednalo o výhody plynoucí zaměstnancům z podnikové kolektivní smlouvy, spokojenost členů s činností OSŽ či s výsledky kolektivního vyjednávání. Teoretická část práce napomáhá k hlubšímu porozumění role odborových organizací v pracovněprávních vztazích, a dále představuje oblast kolektivního vyjednávání. Praktická část nejprve prezentuje výsledky analýzy podnikové kolektivní smlouvy ČD uzavřené pro rok 2024. Vyhodnocení spokojenosti členů a dalších aspektů činnosti odborové organizace probíhalo na základě dotazníkového šetření. V závěru práce jsou představeny konkrétní návrhy a doporučení, které by mohly pomoci zlepšit činnost OSŽ u Českých drah.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses