Vytváranie BI metrík a dashboardov pre sledovanie a predpovedanie úspešnosti projektov v spoločnosti Enehano Solutions s.r.o. - Šust, Ján; Pour, Jan; Mádl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Diplomová práca sa venuje komplexnej analýze a vývoju metrík a BI dashboardov v spoločnosti Enehano Solutions s.r.o., s primárnym cieľom zoptimalizovať procesy vykazovania odpracovaného času a posilniť predpoveď úspešnosti IT projektov. Prvý čiastkový cieľ sa zameriava na presun vykazovania dochádzky zo Salesforce do Jira a na vytvorenie efektívnej integrácie medzi týmito systémami. Tento krok je motivovaný snahou zvýšiť presnosť dát a znížiť administratívnu záťaž. Druhý čiastkový cieľ je vytvorenie a implementácia mechanizmu v Salesforce pre sledovanie a riadenie výnosov z projektov typu FTFP. Tento mechanizmus zahŕňa automatizovaný výpočet výnosov bez manuálneho vkladania dát, čím sa centralizuje a zefektívňuje proces vyhodnocovania výnosnosti a ziskovosti projektov. V rámci tohto cieľa je tiež plánované vytvorenie reportov a dashboardov v nástroji Tableau, poskytujúc podrobnejšie analytické informácie pre lepšie rozhodovanie top manažmentu. Diplomová práca zdôrazňuje význam štruktúrovanej analýzy existujúcich procesov a systematického návrhu nových riešení s dôrazom na adaptabilitu a škálovateľnosť. Výsledný "proof of concept" demonštruje potenciál pre zlepšenie interných procesov a predstavuje flexibilné a škálovateľné riešenie, ktoré je pripravené na priamu aplikáciu alebo ďalšiu kustomizáciu. Práca prináša podrobnú dokumentáciu implementácie a poskytuje spoločnosti Enehano Solutions s.r.o. hodnotné zdroje pre zlepšenie ich konkurencieschopnosti na trhu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: business intelligence [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses