Volný čas a jeho prožívání s ohledem na věkovou strukturu pracovníků - Roučková, Kateřina (2024)
Volný čas souvisí s well-beingem pracovníků, a proto tato práce zkoumá vybrané aspekty zaměstnanců s ohledem na věkovou skupinu, ve vztahu k volnému času. Cílem práce bylo zjistit, jaké množství volného času pracovníci mají, jak ho tráví v závislosti na věku a faktorech ovlivňujících jejich aktivity napříč generacemi. Data získaná pomocí dotazníkové šetření byla na základě stanovených hypotéz a výzkumných otázek šetřena v kvantitativním výzkumu pomocí metody Chí-kvadrát testu nezávislosti, doplněný o zobecněnou verzi Fischerova testu. Bylo prokázáno, že pohlaví hraje roli v otázce množství volného času a nebylo prokázáno, že by generační skupina měla vliv na množství volné času ve všední dny.