Jak se obce připravují na blížící se konec skládkování? : - Bezděkovská, Aneta (2024)
Bakalářská práce na téma, jak se obce připravují na blížící se konec skládkování komunálního odpadu, se v teoretické části zabývá skládkováním a nakládáním s komunálním odpadem v ČR a v zahraničí. Detailně popisuje náhrady skládkování v jiných zemích. V praktické části byla zpracována analýza strategických dokumentů obcí a výsledky dotazníkového šetření pomocí statistické metody. Cílem této práce bylo zjistit, jak se obce v ČR připravují na blížící se konec skládkování, co mají již připravené a v jaké fázi se nachází. K dosažení cíle byly zvoleny tři výzkumné otázky. Na každou z nich byla získaná odpověď. Obce mají tento problém více zpracován v rámci strategie rozvoje města. Momentálně se většina obcí nachází v přípravné fázi, přidávají kontejnery na různý druh od-padu a navyšují počet sběrných míst na tříděný odpad.