Připravenost firmy na zavedení vybraných prvků průmyslu 4.0 a 5.0 - Nemeš, Jan; Váchová, Lucie; Černá, Anna, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2024)
Cíl této práce je prozkoumat a posoudit připravenost výrobní linky na implementaci technologií a prvků průmyslu 4.0 a 5.0. Na základě tohoto zkoumání pak doporučit, jak tuto připravenost zlepšit. V práci je přiblížen průmysl 4.0 a 5.0 včetně jejich dopadů na produktivitu a kvalitu. Je provedena analýza technologických a jiných předpokladů pro zavedení vybraných technologií, jako jsou například RFID, senzory, cloud computing. Výsledky této analýzy jsou pak aplikovány na konkrétní případ výrobní linky. Zá-věry naznačují, že pro úspěšné zavedení těchto technologií je potřeba investovat do přípravy strategie integrace těchto technologií a školení zaměstnanců. Zdůrazněna je také důležitost vytvoření bezpečného pracovního prostředí.
Vedoucí práce: Lucie Váchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses