Daňové příjmy MČ Praha 14 - Nguyenová, Anh Thu (2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu vývoje daňových příjmů MČ Praha 14. Hlavním cílem práce je konkrétní analýza vývoje daňových příjmů městské části Praha 14 v období 2018 2022. Vedlejším cílem je srovnání vývoje daňových příjmů vybrané městské části s městskou částí Praha 18. První část práce se věnuje legislativnímu rozboru daně z nemovitých věcí a místních poplatků a popisu jejich regulace v Praze. Ve druhé části práce je provedena konkrétní analýza vývoje daňových příjmů městské části Praha 14 v období 2018-2022 a její porovnání s vývojem v Praze 18. Z analýzy vyplývá, že vývoj daňových příjmů v Praze 14 stabilně roste. V porovnání s Prahou 18 je vývoj Prahy 14 pomalejší, navzdory dvojnásobnému počtu obyvatel.