Plánování projektu s využitím cloudového nástroje nad platformou SAP Analytics Cloud - Ševčík, Jan (2024)
Diplomová práce se zabývá řešením plánování projektu s využitím cloudového nástroje nad platformou SAP Analytics Cloud. Cílem práce je vytvoření plánovacího a reportingového řešení na základě požadavků klienta, jímž je mezinárodní nezisková organizace působící v oblasti migrace osob. Práce je rozdělena na vícero částí. V úvodu se zabývá vymezením podstaty, principů a problémů plánování alokace lidských zdrojů ve firmách. Následně se věnuje analýze dostupných cloudových plánovacích nástrojů, jejich vymezení vůči nástroji SAP Analytics Cloud a možnostem využití pro plánování projektu. Na závěr je provedena analýza požadavků klienta na řešení na základě polostrukturovaných rozhovorů a vytvoření nového plánovacího řešení v SAP Analytics Cloud. Hlavním cílem a přínosem práce je vytvoření požadovaného plánovacího a reportingového řešení pro vybraného klienta. Vytvořené řešení bude následně klientem používáno pro řízení projektů v rámci jeho společnosti. Dále může být tato práce využita v rámci firmy jako vzor pro vytvoření obdobných nástrojů pro další klienty. Práce rovněž poskytuje analýzu dostupných plánovacích nástrojů, která může být využita pro zhodnocení a vybrání vhodného nástroje.