Seznamovací aplikace pro studenty vysokých škol - Azarian, David; Vojíř, Stanislav; Nguyen, Viet Bach; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
S rostoucí potřebou sociální interakci mezi studenty, zejména mezi zahraničními, se stává online svět stále zajímavějším místem pro budování komunity a sdílení zkušeností. Tato bakalářská práce se zaměřuje na vývoj vícejazyčné webové aplikace pro seznamování studentů vysokých škol. Cílem práce je navrhnout a implementovat aplikaci, která by pomohla studentům snadněji navazovat nové sociální vztahy. Vývoj aplikace byl řízen vodopádovým modelem, který zahrnuje fáze analýzy požadavků, návrhu, implementace, testování a nasazení. Konkrétně jsou v práci použity technologie jako Vue3.js, SASS, TailwindCSS, Axios, Typescript, Vuetify, C#, .NET, Entity Framework a LINQ. Práce obsahuje sedm kapitol, které pokrývají různé aspekty vývoje a implementace aplikace. Každá kapitola se detailně věnuje určitému tématu, včetně analýzy požadavků, návrhu architektury, implementace back-endu a front-endu, testování a nasazení aplikace do provozu. Přímo na návrhu uživatelského rozhraní a marketingové části aplikace autor spolupracoval s externím grafickým designérem, což přispělo k profesionálnějšímu vzhledu a uživatelsky přívětivému prostředí. Výsledkem této práce je plně funkční webová aplikace s názvem studate, dostupná na adrese studate.eu, která umožňuje studentům vysokých škol z různých zemí navazovat nové sociální kontakty prostřednictvím online prostředí. Autor této práce hodlá spustit aplikaci do běžného provozu a propagovat ji mezi různými univerzitami v evropských zemích.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses