Návrh podnikové architektury s využitím nástrojů společnosti SAP - Drahovzal, Antonín (2024)
Diplomová práce se zabývá návrhem podnikové architektury s využitím nástrojů společnosti SAP. V první části této práce jsou uvedeny základní pojmy, které jsou dále využívané v hlavní části. Těmito pojmy jsou řízení obchodních procesů, definice, struktura a rámce podnikové architektury. Práce dále obsahuje analýzu a porovnání vybraných nástrojů podnikové architektury s nástroji společnosti SAP. Hlavní část, tedy návrh podnikové architektury pro anonymizovanou společnost je zpracována pomocí nástrojů SAP, konkrétně rámce SAP Enterprise Architecture Framework a softwaru pro tvorbu diagramů SAP Signavio. Celý návrh je poté ověřen a zhodnocen dvěma experty z oblasti podnikové architektury. Vypracovaný návrh podnikové architektury je zároveň hlavním přínosem této diplomové práce.