Zdanění kapitálových příjmů ve vybraných zemích - Škorpil, Jiří; Finardi, Savina; Tepperová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Diplomová práce se zabývá zdaněním kapitálových příjmů na úrovni fyzických osob ve vybraných státech. První část je věnována teoretickým přístupům ke zdanění kapitálových příjmů, zatímco druhá kapitola se detailně zabývá legislativními úpravami v oblasti zdanění dividendových příjmů a kapitálových zisků u fyzických osob v České republice, Slovensku, Polsku, Estonsku, Spojených státech amerických, Kanadě, Velké Británii a Francii. V poslední části práce jsou prostřednictvím modelových situací vypočítány efektivní sazby zdanění dividendových příjmů a kapitálových zisků z pohledu individuálních investorů, přičemž následuje komparativní studie těchto sazeb mezi jednotlivými státy. V závěru práce je pak zkoumáno, zda státy uplatňují rozdílné přístupy k zdanění různých druhů kapitálových příjmů.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses