Využití volně dostupných projektů pro sestavení integrované chytré domácnosti - Stupka, Adam (2024)
Tato práce představuje a analyzuje trh chytrých domácností a související technologie. Popisuje různé způsoby zapojení chytrých domácností a jejich výhody a nevýhody. Dále stanovuje, do kterých prostředí se jednotlivé typy zapojení nejvíce hodí, a porovnává jejich přibližné ceny na definovaném modelu domácnosti. V poslední kapitole práce se zabývá procesem instalace chytré domácnosti s využitím open source softwaru. Cílem práce je navrhnout a vytvořit uživatelsky přívětiví řídící systém, který umožní efektivní ovládání, automatizaci a správu chytrých zařízení v domácnosti.