Oceňování dlouhodobých hmotných aktiv dle IFRS - Mikysková, Anna; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2024)
Bakalářská práce je zaměřena na oceňování dlouhodobých hmotných aktiv (dále PPE – Property, Plant, Equipment) dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (dále IFRS – International Financial Reporting Standards). Cílem této práce je analyzovat různé metody oceňování PPE dle IFRS s jejich dopady na účetní závěrku. Cíl je naplněn pomocí teoretických znalostí obsažených ve druhé kapitole, které jsou poté využity ke zpracování praktického příkladu k objasnění zkoumané problematiky. V závěru jsou sestaveny finanční výkazy, z nichž je vidno, jaké dopady přináší jednotlivé postupy při ocenění PPE.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses