Udržitelnost jako součást marketingové komunikace značky - Hronzová, Anna (2024)
Spojení marketingové komunikace a udržitelnosti je důležité, neboť umožňuje sdělovat úsilí značky o udržitelnou odpovědnost, což nejen podporuje ochranu životního prostředí, ale také posiluje pozitivní vnímání značky. Cílem práce je implementovat témata udržitelnosti do marketingové komunikace značky, práce na základě poznatků získaných z prováděného marketingového výzkumu představí návrh udržitelné kampaně pro značku dětské výživy GERBER. Cíle bude dosaženo pomocí analýzy udržitelnosti v současném přístupu značky, v práci je dále využita kvantitativní metoda sběru dat formou dotazníku. Získaná data potvrzují důležitost zahrnutí udržitelnosti do marketingové komunikace značky spojené se zvýšenou důvěrou spotřebitelů a jejich pozitivním vnímáním značky, data dále odhalují preference spotřebitelů v oblasti marketingové komunikace. Na základně zjištěných poznatků je značce doporučeno, aby transparentně komunikovala své udržitelné praktiky směrem ke spotřebitelům, tato doporučení jsou formována do konkrétního návrhu udržitelné kampaně pro značku GERBER, jenž může posloužit jako základ pro reálnou komunikaci udržitelnosti.