Udržitelnost jako součást marketingové komunikace značky - Hronzová, Anna; Říha, David; Faixová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2024)
Spojení marketingové komunikace a udržitelnosti je důležité, neboť umožňuje sdělovat úsilí značky o udržitelnou odpovědnost, což nejen podporuje ochranu životního prostředí, ale také posiluje pozitivní vnímání značky. Cílem práce je implementovat témata udržitelnosti do marketingové komunikace značky, práce na základě poznatků získaných z prováděného marketingového výzkumu představí návrh udržitelné kampaně pro značku dětské výživy GERBER. Cíle bude dosaženo pomocí analýzy udržitelnosti v současném přístupu značky, v práci je dále využita kvantitativní metoda sběru dat formou dotazníku. Získaná data potvrzují důležitost zahrnutí udržitelnosti do marketingové komunikace značky spojené se zvýšenou důvěrou spotřebitelů a jejich pozitivním vnímáním značky, data dále odhalují preference spotřebitelů v oblasti marketingové komunikace. Na základně zjištěných poznatků je značce doporučeno, aby transparentně komunikovala své udržitelné praktiky směrem ke spotřebitelům, tato doporučení jsou formována do konkrétního návrhu udržitelné kampaně pro značku GERBER, jenž může posloužit jako základ pro reálnou komunikaci udržitelnosti.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses