Online marketingová komunikace vybrané beauty značky - Chábová, Julie (2024)
Cílem bakalářské práce je navrhnout zlepšení online marketingové komunikace značky Lancôme a na základě provedených analýz dosavadního působení firmy v online marketingu zvýšit povědomí o značce. Teoretická část práce se zaměřuje na detailní popis marketingové komunikace a marketingového mixu, následně jsou popsány klíčové nástroje online komunikace, do kterých patří sociální sítě, influencer marketing a webové stránky. V praktické části jsou provedeny analýzy sociálních sítí značky Lancôme, influencer marketingu, webových stránek a trendů online komunikace, které značka využívá. Dále je provedena analýza konkurence a na základě získaných dat je provedena SWOT analýza, aby byly zjištěny silné a slabé stránky značky a možnost pro zlepšení. V závěrečné části jsou prezentovány konkrétní návrhy a doporučení pro zlepšení online komunikace a pro dosažení budoucích cílů v online marketingu značky Lancôme.