Udržovatelnost a dlouhodobé využití automatizovaných regresních testů - Novák, František; Karkošková, Soňa; Břicháčková, Nina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato diplomová práce má za cíl navrhnout sadu doporučení pro životní cyklus automatizovaných regresních testů webových aplikací se zaměřením na dlouhodobé využití, udržovatelnost testů a návratnost vložených prostředků. Nejprve je v práci představeno automatizované regresní testování, životní cyklus automatizovaných testů a faktory úspěchu automatizovaných testů, mezi které patří dlouhodobé využití, udržovatelnost a návratnost. Následně je navržena sada doporučení, která je strukturována dle metodiky ATLM a obsahuje doporučení s dopadem do sledovaných faktorů úspěchu. Každé doporučení je krátce okomentované a na konci každé fáze je sekce, která odůvodňuje vybraná doporučení jejich propojením se sledovanými faktory. Sada doporučení je shrnuta v samostatné příloze. V další sekci je navržená sada doporučení použita ve vybraném projektu pro nalezení nesplněných doporučení a okomentování dopadu jejich případného splnění. Poslední část se věnuje ověření sady doporučení formou rozhovoru s test manažerem.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses