Manažerské výsledovky podniku zabývajícího se rafinací, petrochemií a agrochemií - Mrázková, Eliška (2024)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou manažerské výsledovky konkrétní významné společnosti z oblasti rafinérie, petrochemie a agrochemie a návrhy úprav této struktury. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, přičemž v teoretické části jsou definovány základní pojmy – náklady a jejich členění, výnosy a jejich členění a formy manažerské výsledovky. Praktická část se věnuje představení vybrané společnosti a podrobnému popisu jejího odštěpného závodu. Dále se zabývá popisem současné struktury manažerské výsledovky, která je následně porovnána s teoretickými poznatky a v závěru práce jsou navrženy její případné úpravy.