Návrh nového produktu nebo služby v agilním prostředí - Štokr, Vojtěch (2024)
Tato práce se zabývá návrhem a dodáním systému pro správu softwarových zdrojů firmy v rámci agilní metodiky. Cílem diplomové práce je přiblížit současné postupy v disciplíně plánování a řízení projektu, ve firmě pracující agilní formou, a ukázat, jak v praxi firmy vypadá návrh a realizace úpravy systému zaváděném u zákazníka podle jeho představ a požadavků na změnu. V oblasti projektového řízení se práce zaměřuje na plánování a přípravu projektu, metody pro vytvoření odhadů času a zdrojů potřebných na projektu, metodiky řízení projektu, na řízení rizik a certifikaci projektových manažerů. V oblasti agilních přístupů se zaměřuje práce na metodiku SCRUM a její přínos v oblasti řízení firmy a inovace produktů. Nakonec jsou představeny systémy pro podnikové řízení zdrojů ERP a jejich podsystémy důležité pro řízení firmy a proces při navrhování a vytváření změn v systému podle požadavků zákazníka.