Návrh nového produktu nebo služby v agilním prostředí - Štokr, Vojtěch; Jílková, Petra; Fanta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Tato práce se zabývá návrhem a dodáním systému pro správu softwarových zdrojů firmy v rámci agilní metodiky. Cílem diplomové práce je přiblížit současné postupy v disciplíně plánování a řízení projektu, ve firmě pracující agilní formou, a ukázat, jak v praxi firmy vypadá návrh a realizace úpravy systému zaváděném u zákazníka podle jeho představ a požadavků na změnu. V oblasti projektového řízení se práce zaměřuje na plánování a přípravu projektu, metody pro vytvoření odhadů času a zdrojů potřebných na projektu, metodiky řízení projektu, na řízení rizik a certifikaci projektových manažerů. V oblasti agilních přístupů se zaměřuje práce na metodiku SCRUM a její přínos v oblasti řízení firmy a inovace produktů. Nakonec jsou představeny systémy pro podnikové řízení zdrojů ERP a jejich podsystémy důležité pro řízení firmy a proces při navrhování a vytváření změn v systému podle požadavků zákazníka.
Vedoucí práce: Petra Jílková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ux výzkum a design [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses