IT infrastruktura – mitigace provozních rizik - Apatenko, Ivan; Gála, Libor, 1965-; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
IT infrastruktura je nedílnou součástí každého podniku a stejně jako s jinými částmi podniku i s ní je spojena řada rizik. Cílem práce je identifikovat provozní rizika v IT infrastruktuře a poté identifikovat praktiky mitigace těchto provozních rizik za použití systematické mapy literatury a rozhovorů v podniku. Celkově bylo v literatuře identifikováno ve vztahu k IT infrastruktuře 543 rizik a 694 praktik jejich mitigace. Dále bylo ve sledovaném podniku zjištěno 36 rizik a 53 praktik jejich mitigace. Mezi literaturou a participanty v podniku panuje v zásadě shoda v rizicích typu kybernetických útoků. Literatura však poukazuje také na přírodní rizika, kdežto participanti podniku toto příliš nezmiňují. Oba případy se však shodují v administrativních praktikách jejich mitigace.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses