Plánovanie a HR plánovanie projektov a ich optimalizácia s využitím cloudového nástroja nad platformou SAP Analytics Cloud - Bystriansky, Andrej; Nidl, Milan; Borovec, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2024)
Táto diplomová práca je zameraná na plánovanie nákladov a HR plánovanie projektov a ich optimalizáciu s využitím cloudového nástroja nad platformou SAP Analytics Cloud. Cieľom práce je návrh optimalizácie riešenia komplexných HR plánovacích procesov v praxi, konkrétne procesov plánovania nákladov a utilizácie pracovných miest. Práca je rozdelená na viacero častí. V úvodnej časti sa venuje popisu IT služieb a procesov v oblasti HR plánovania nákladov a utilizácie pracovných miest. Neskôr sa zaoberá priblížením cloudového nástroja nad platformou SAP Analytics Cloud a jeho využitia v praxi. Ďalej sa práca venuje analýze HR procesov a požiadaviek dvoch rôznych klientov, pre ktorých je realizované a dodávané riešenie v podobe produktu na platforme SAP Analytics Cloud od konkrétnej konzultačnej spoločnosti. Následne je vytvorený a popísaný návrh optimalizácie HR riešenia so zameraním na dodávaný produkt, na čo nadväzuje analýza možných rizík v rámci nasadenia zmieňovaného optimalizovaného riešenia. V neposlednej rade je prevedená praktická aplikácia optimalizovaného riešenia v oblasti HR plánovania nákladov a utilizácie pracovných miest. Prínosom tejto práce je optimalizovanie komplexného HR riešenia poskytovaného dvom rôznym klientom od konzultačnej spoločnosti s názvom NDC Group Czech s.r.o. Mimo toho práca pomôže danej konzultačnej spoločnosti zdokumentovať niektoré potrebné procesy a analyzovať riziká, ktoré pri aplikácii spomínaného riešenia môžu nastať.
Vedoucí práce: Milan Nidl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: řízení podnikové informatiky [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses